Predstavljamo: AŽ/Nona residency umjetnička razmjena na potezu Zagreb-Sarajevo

maj 23, 2023 | Nona Residency, vijesti

S ponosom predstavljamo pionirsku AŽ / NONA umjetničku razmjenu na potezu Zagreb – Sarajevo, partnerstvo Atelijera Žitnjak iz Zagreba, kolektiva CRVENA i Galerije Manifesto iz Sarajeva, i prve gošće rezidencijalnog programa: Kasju Jerlagić i Maju Marković.

Kasja Jerlagić (r.1996., Sarajevo) kombinira vektorski crtež, tkanje i aktivizam u entuzijastičnoj praksi situiranoj na sjecištu umjetnosti, kulture i politike. U okviru razmjene, u periodu od 15.05. do 01.06.2023. Kasja boravi na umjetničkoj rezidenciji u Atelijerima Žitnjak u Zagrebu. Seriju tekstilnih radova Pucanje po šavovima predstavit će u Galeriji AŽ u petak, 26.05. u 20 h, otvarajući svoju prvu samostalnu izložbu u razgovoru s Bojanom Krištofićem (AŽ) i virtualno prisutnom Lalom Raščić (CRVENA / Nona Residency). Izložba ostaje otvorena do subote, 03.06., i moći će se razgledati tijekom radnog vremena Galerije AŽ.

Maja Marković (r.1979., Zagreb) kroz crtež koji proširuje u višedijelne i kompleksne instalacije istražuje prostor, posvećena estetici modernizma i dvojakom karakteru arhitekture i urbanizma toga doba. U periodu od 01.06 do 15.06.2023. Maja će boraviti na umjetničkoj rezidenciji u Nona Residency, Sarajevo.


Realizaciju podržavaju: Gradski ured za kulturu, međugradsku i međunarodnu suradnju i civilno društvo Grad Zagreba i Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Heart and Hand Fund, Open Society Fund


#nonaresidency #residency #exchange #manifestogalerija #atelijerižitnjak #crvenasarajevo #zagreb #sarajevo #umjetničkarezidencija #umjetničkarazmjena

0
0
0
0
0
0
0